تبلیغات
schotunfrothsic - مطالب شهریور 1390
پنجشنبه 31 شهریور 1390  10:44 ق.ظ

Hei!

Laiska töitään luettelee, joten yritän nyt sitten vaieta;-) Hiukan on ollut...tuulista. Lähden nyt jo viikonlopun vietolle, sillä tarkoitus on hoitaa viikon unirästit pois ja olla lauantaina oikein virkeä, kun lähden Bessun kanssa viettämään aikaa kaiken kauniin äärelle. Mika Waltarikin on sanonut, että 'mikään ei ole niin tärkeää kuin suvaitsevaisuus ja kaunis turhuus.'

Ensi viikko on täyttä nautintoa, sillä menemme sekä japanilaiseen keittiöön että sisustamme. Kuten tiedätte luen rinnalla tietysti jotain romaania, mutta se on nyt vasta alkuteloillaan, kun Kleopatra vei minua koko viikon. Ihana, myyttien verhoama Kleopatra...

Viikonlopun suunnitelmat ovat muuten auki, paitsi la minä humputtelemassa ja Lumimies palvelee Hänen Majesteettiaan sekä leikkaa kuusiaitaa. Jos löydän jonkun kiinnostavan leffan, ilta menee taas elokuvaksi kera herkuttelun.

Kiitän menneestä viikosta sekä kaikista hurmaavista kommenteistanne. Toivotan suloista, romanttista viikonloppua♥

Love
Leena

The Windmills of Your Mind

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   


TCE - PB  - Aprovou por unanimidade na manhã desta quarta-feira, 21 de Setembro de 2011, as contas referentes ao exercício 2010 da Prefeitura Municipal de Mãe d’Água. Mostrando mais uma vez que a  semente de honestidade plantada por seu eterno prefeito o senhor António Soares de Figueiredo, o saudoso “António Tota”, que  além de fazer todas as obras que vem executando na cidade como: calçamento, restauração do módulo esportivo Mara da Silveira , 30 casas populares, 17 banheiro na zona rural com  acessórios, ampliação da escola Manoel Nunes Trindade, mostra assim responsabilidade com tantas obras em exercusão em  nosso município. Além de  manter sua contas em dias e  pagamentos de funcionários  em dias; mostrando  capacidade de um  jovem  prefeito que vem conduzindo ao destino administrativos  dos Mãe d`Águenses. Nós que fazemos parte da secretaria de saúde  ficamos  agradecidos á nosso prefeito, pelo trabalho que vendo sendo executado e também reconhecemos a boa  administração  com apóio a cada um que fazem parte  esta Instituição. Reconhecemos ainda, que é fruto de uma tradição política administrativa que vem sendo  realizado ao longo período destes anos.  família esta, que não mede esforço para atender a cada cidadão Mãe d`Águenses. E como fruto de um  trabalho em equipe o prefeito  Júnior Tota, juntamente com os secretários e equipes administrativas ( Dona Margarida Fragoso, Hertha Fragoso, Monaci Marques). Buscando recurso junto ao governo do Estado para melhorias do nosso município.


منبع:
http://netofilmagens.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
چهارشنبه 30 شهریور 1390  12:40 ب.ظ

Niin mielelläni olisin tehnyt tämänkin kirjan teille, mutta sitä ei saa enää mistään! Kustantaja on penkonut varastojen perätkin, eikä löydy. Tästä huomaame, miten oikeassa Jacques Bonnet olikaan Kirjaston henget teoksessaan puhuessaa taidekirjojen keräämisen vaikeudesta:

"Se joka kiinnostuu taiteesta ja kerää siihen liittyvän kirjaston, törmää heti  kahteen ongelmaan. Ensimmäinen on taloudellinen: taidekirjat maksavat keskimäärin kolme tai neljä kertaa enemmän kuin tavalliset kirjat - ja toisinaan paljon enemmän -, niitä ei ikinä julkaista pokkareina, eikä niistä oteta uusintapainoksia kuin harvoin, kun ne on kerran loppuunmyyty. Hinta antikvariaateissa voi siis kohota hyvin korkeaksi. Siksi sitä katuu helposti, ettei hankkinut kirjaa heti, ja tämä puolestaan yllyttää moninkertaistamaan hankinnat, jotta ei tarvitsisi katua myöhemmin eikä tehdä samaa virhettä toista kertaa. Tämä on loputonta."

Minä kadun, että en tarttunut tähän teokseen heti sen ilmestyttyä, mutta onneksi sain esiteltyä teille Riitta Konttisen Naiset taiteen rajoilla (Tammi) sekä saman tekijän Modernistipareja (Otava). Nyt menetetty Taiteilijapareja saa olla palkissani 'ovena' muutamiin blogistanian taiteilijoihin:
Johannan maailma
Birgitan maalaukset
Virtausta elämään

Elegia's Silence

Vita brevis, ars longa!

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
چهارشنبه 30 شهریور 1390  11:22 ق.ظ

Yksi uskollinen ystävä, on kymmenentuhannen sukulaisen arvoinen.

- Euripides –


Mitä enemmän saan tietää naisesta, joka oli sekä jumalatar, kuningatar että farao, hänestä jota kutsuttiin Kleopatraksi, sitä enemmän näen figuurin suuresta yksinäisyydestä, jossa älykäs nainen hallitsi hellenististä Egyptiä tehden maansa pääkaupungista Aleksandriasta sanoinkuvaamattoman vaurauden näyttämön sekä sivistyksen kehdon, mutta en näe jumalattaren kasvoja, en näe hänen rauhaansa, en näe hänellä yhtään ystävää, johon luottaa ja sukuhan oli pahin, sillä siinä, missä roomalaishallitsijat tappoivat lapsiaan, Egyptiä hallitseva Ptolemaiosten suku murhasi sisariaan, eikä Kleopatrakaan tehnyt tähän poikkeusta…


Lukiessani Stacy Schiffin Kleopatraa (Cleopatra. A Life, WSOY 2011, suomennos Anuirmeli Sallamo-Lavi) join verta, aavikon pölyä, yksinäisyyttä, pelkoa, intohimoa, Niilin vettä ja julmuutta, mutta join myös tarinaa uskomattomasta naisesta, joka osasi yhdeksää kieltä, hallitsi suuria sotajoukkojaan, osasi diplomatian ja johtamisen taidot, oli loistava keskustelija, ei hurmannut niinkään kauneudellaan kuin eloisuudellaan, mutta aistillisuutensa oli ylivertaista, sillä kautta aikain tästä naisesta ovat seonneet niin hänen aikansa suurimmat sotapäälliköt, kuin myöhemmät historiankirjoittajat ja kirjailijat, Shakespeareen saakka. Hän on ollut miehille, hänen historiansa vääristäjille, märkä uni ja suuri houkutus, jota he kuitenkin pelkäsivät enemmän kuin kuolemaa, joten kaikkien piti saada tietää, kuka oli Kaikkien aikojen häijyin nainen:


Hänen valtansa on todettu juontuneen hänen seksuaalisuudestaan, ja syy on ilmeinen; kuten yksi Caesarin murhaajista totesi: ”Kuinka paljon enemmän huomiota ihmiset kohdistavatkaan pelkoihinsa kuin muistoihinsa!” Naisen menestys on aina ollut suotuisampaa selittää hänen kauneudellaan kuin älyllään; hänet on alennettu sukupuolielämänsä summaksi. Kleopatra on tietäjänä järkyttävämpi kuin viettelijättärenä; on vähemmän uhkaavaa uskoa hänet tappavan viehättäväksi kuin tappavan älykkääksi.

Yksi mies, yksi Rooman hallitsija, oli päättänyt voittaa hänet ja lopulta siinä onnistuikin, mutta vaikka Octavianus kutsui avuksi kaikki maailman sumut ja myytit päättäen muokata Kleopatrasta postuumisti vain häijyn juonittelijan, sumut hälvenevät aikanaan, Niili alkaa virrata toiseen suuntaan ja vaikka Kleopatran loistavat kirjastot, museot ja koko hänen palatsinsa on vajonnut Välimereen, aina löytyy uusia lähteitä, jotka kertovat aivan toista tarinaa ja niihin tietoihin perustaa Pulizer-palkittu Stacy Schiff teoksensa, joka ravistelee vuosituhansien pölyt olemassa olevien tutkimusten päältä ja lähtee etsimään uusia väyliä kohdatakseen naisen nimeltään Kleopatra, jolle elämä oli suonut niin paljon ja joka itse arvosti maataan ja kansaansa tehden kaiken sen eteen vaikka polvistuen laskemaan erämaan hiekanjyväset, jos maassa sen avulla on rauha, vaikka suurin kansan tyytyväisyyden takuu olikin Niilin veden nousu, joka takasi uskomattomat hedelmätarhat, viljasadon ja ylenpalttisen vaurauden.

Se, mitä Stacy kohtaa maailman rikkaimman hallitsijattaren lisäksi, on nainen, joka löytää Rooman hallitsijasta vertaisensa miehen. Vain Julius Caesarista on hänelle miestä ja sen lisäksi Kleopatra tarvitsee Rooman suojelusta. Jos Caesar olikin jonain hetkenä miettinyt Egyptin liittämistä Rooman valtakuntaan, hän nopeasti tajusi, että Kleopatra oli kuin hallitsemansa maa:


sitä ei tahtoisi menettää, sen valloittaminen olisi vaarallista ja hallitseminen hirmuisen hankalaa.

Niin kuitenkin tapahtuu, että Caesar menettää sielunsa idälle ja Kleopatralle ja he saavat yhteisen lapsenkin. Caesarin salamurhan jälkeen Kleopatran elämään astuu sen ajan suurin sotapäällikkö Marcus Antonius Roomasta, jonka kanssa hän saa kolme lasta. Siis kohtaamme suurten sotapäälliköiden ja Rooman hallitsijoiden kumppanin sekä rakastajan ja näiden lasten äidin, jota raivostunut ja naisia alistava Rooma nimittää portoksi.

Kirja kertoo erinomaisesti ja yksityiskohtaisesti, miten ja mille, nämä molemmat aikansa suurimmat sotapäälliköt menettivät sielunsa, miksi he jäivät Aleksandriaan viipyilemään, vaikka heillä oli vuorollaan maansa hallittavana. Saamme uskomattomia kuvaksia Aleksandriasta, Kleopatran pidoista aina astioita ja ruokalajeja myöten. Mutta siitä voitte olla varmat, että valtiattaren upeita lattiamosaiikkeja koskettavat sandaalit olivat jalokivikoristellut…Saamme myös kuulla, mitä tapahtui Julius Caesarin ja Marcus Antoniuksen vaimoille, kun miehet olivat idän lumoissa. Pääsemme mukaan niin romanttiselle Niilin risteilylle miljoonien yötähtien alle kuin sotatantereille, jonne Kleopatra seurasi miehiään. Kiehtovalla kirjoitustyylillään Stacy Schiff maalaa eteemme kuvaa Kleopatrasta, jossa elämä ja legenda olivat yhtä, naisesta, joka oli taidokas alkemisti ja myrkkyjen asiantuntija, naisesta, joka hallitsi vuonna 37 eKr. miltei koko itäisen Välimeren rannikkoa, nykyistä Itä-Libyaa Afrikassa, pohjoisen Israelia, Libanonia ja Syyriaa sekä eteläistä Turkkia lukuun ottamatta muutamia kaistaleita Juudeasta…naisesta, josta ei ole säilynyt yhtä ainoaa kuvaa ja vain yksi ainoa sana, kuninkaallisen allekirjoituksen kreikankielinen sana ginesthoo, ’näin tapahtukoon’.

Elokuun 10. päivänä vuonna 30 eKr. Octavianuksen vallattua Kleopatran maan ja hänen rakastettunsa Marcus Antoniuksen kuoltua yhdeksän päivää aikaisemmin, tämä myytteihin kietoutunut rohkea nainen, nautti ruhtinaallisen illallisen, jonka loputtua, illan jo saapuessa, palvelijatar toi hänelle korissa makeita Egyptin viikunoita ja vaikka

Shakespeare ja Shaw ovat panneet sanoja hänen suuhunsa, Michelangelo ja Elizabeth Taylor antaneet hänelle kasvot

ei heistä yhdestäkään olisi ollut siihen loistavaan loppunäytökseen, jonka Kleopatra järjesti viimeisekseen. Hän jos kuka hallitsi esillä olon ja näyttämöllä olon niin elävänä kuin kuolleena.

Erämaan tuuli pyyhkii totuutta esiin, se leyhyttää kirjani lehtiä, kuljettaa kanelin ja ruusun tuoksua, muistuttaa maasta, jossa lumikellotkaan eivät lakanneet kukkimasta, ruusuista nyt puhumattakaan. Ikuinen tuuli kuljettaa hiekkaa. Niili nousee ja laskee miten haluaa. Miljoonat iltatähdet kertovat jumalattaresta, joka matkasi virtaa tähtikirkkaina öinä…

***

Tästä kirjasta ovat lisäkseni kirjoittaneet Linnea ja Norkku.

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
چهارشنبه 30 شهریور 1390  05:51 ق.ظ

Hän on älykäs ja röyhkeä.
Hän on kolme vuotta minua vanhempi,
mutta joskus hän tuntuu nuoremmalta.

Hän on maiharipoika ja romanttinen,
vaikka väittää ettei ole romantikko.

Minä olen tälle miehelle vaaraksi,
hän on minulle vaaraksi.

Paljonko saatan kertoa siitä,
mitä muistan hänestä?

Kyyneleet, vanhan kirkon varjot,
kielletyt leikit.

Mitä hän mahtaa tehdä tavattuaan minut?

Silittää nilkkaani, juoda kyyneleeni,
sillä niitä hän oli paitsi autiossa maassa.

- unknown -

Someone like you

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
سه شنبه 29 شهریور 1390  05:03 ق.ظ


Programa de Erradicação do Trabalho Infantil

JOGOS ESCOLARES DO PETI  26/09/2011
ABERTURA DOS JOGOS 19:00H
COMPOSIÇÃO DA MESA
DESFILES DOS ATLETAS
HINO  MUNICIPAL TOCADO PELA BANDA DE FLAUTA DOCE
MELODIA SERTANEJA
JURAMENTOS DOS  ATLETAS
JURAMENTOS  DOS ARBITROS
ACEDIMENTO TOCHA OLIMPICA
DANÇA MENINO DO PETI
GRUPO DE DANÇAS STTILU’S DE SANTA MARIA GORETE  
CLUBE MUNICIPAL
TERÇA –FEIRA 27/09/2011
7:00H Á 9:00H XADREZ  9:00ÁS 11 TENIS DE MESA CLUBE MUNICIPAL
QUARTA-FEIRA 28/09/2011
7:00H AS 9:00H
FUTEBOL DE AREIA
VOLEY DE AREIA
NO RIO
A TARDE
FUTSAL E RANDEBOL GINASIO
TOTÃO
QUINTA –FEIRA 29/09/2011
MANHÃ
FUTEBOL DE AREIA
VOLEY DE AREIA

A TARDE
TENIS DE MESA
1:00H AS 3:00H
A NOITE
7:00H 9:00H
BASQUETE DE RUA
SEXTA-FEIRA 30/09/2011
MANHA 7:00 AS 9:00H
FUTEBOL DE AREIA
VOLEY DE AREIA
TARDE 1:00H AS 3:00H
TENIS DE MESA
XADREZ
CLUBE MUNICIPAL
3:00H AS 4:00H
RECEBIMENTO DE MEDALHAS NO CLUBE COM DJ RIVANDRO 

ORGANIZAÇÃO PETI
PREFEITURA MUNICIPAL DE MAE DAGUA
COORDENADORA :
VALDELICIA MARIA DE LUCENAمنبع:
http://netofilmagens.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
سه شنبه 29 شهریور 1390  02:06 ق.ظ

Tämä Susannelta lainattu autiotalon lahoavan ulkorakennuksen kuva antaa meille pienen, mutta hyvin kauniin muistutuksen siitä, minkä osa me kaikki olemme: Olemme osa elämän suurta juhlaa, jossa varmaa on lahoaminen;-) Pintahoidoilla sitä kaikkea voidaan viivyttää ja myös omalla elämäntavalla, mutta jotenkin on riemullista olla 'jäätyvä maa, lahoava oksa, jäykkä kanerva, värien riumujuhla, rosoinen kallio, viiltävä hengitys; olla se joka kiipeää vuorelle ja halusta raskaana vaipuu hopeiselle poronjäkälälle miljoonien tähtien suudeltavaksi.'

Tänään on tunnustusten päivä, sillä olen saanut kolmelta tunnustuksen, ja nyt minä tarjoan näitä eteenpäin ensin vastattuani kysymyksiin. Voi, osaisinpa kertoa jotain uutta. Se on ollut vaikeaa sen jälkeen, kun kerran vastasin siihen 'Kerro 100 asiaa itsestäsi.' Tämän sain siis Susannelta, kiitos♥
1) Kiitä tunnustuksen antajaa

2) anna tunnustus 8:lle blogille

3) ilmoita näille 8:lle asiasta

4) kerro 8 satunnaista asiaa itsestäsi

En ole niin avoin kuin voisi luulla, vaan minulla on aina ollut ja tulee olemaan oma salattu minäni, elämä, jonka iholle en hevin päästä kuin yhden tai kaksi läheistäni. Tutustun helposti, mutta usein oman yksityisen tilani tarve käy niin suureksi, että peruutan jopa mahdollisesta ystävyydestä.

Haluaisin niin osata kutoa/neuloa villapuseroita, mutta olen tähän mennessä kutonut vain kymmeniä ja taas kymmeniä jättikaulaliinoja sekä eräälle hurmaavalla issikalle talviloimen. Kutominen on juuri oikeaa rauhoitusta Levottomille Tuhkimoille! Ja sen lisäksi sanotaan, että kun mies näkee naisen kutovan hän rauhoittuu! Siinä täytyy olla jotain ikiaikaista taikaa...

Aili näki kaiken boheemisuuteni läpi edellisessä postauksessa ja tajusi näkijän kyvyillään minut perfektionistiksi. Myönnän, että olen sitäkin, mutta perfektionismi on äärettömän rasittavaa sekä läheisille että etenkin itselle, joten olen vimmalla pyrkinyt siitä tavasta eroon. Olen aina ollut satakuntalainen ja karjalainen, perfektionisti ja boheemi. Olen lista- ja kalenterimaanikko, mutta ikinä en voisi päästää ketään näkemään vaatekomeroani. Yhtä hyvin voin kerta, että minä todella vihaan kitkemistä! Sen tähden niitä isoja, reippaita perennoja etc.

Olen hirveän empaattinen ja tunnen muiden kärsimykset itsessäni vähän liiankin rankasti. Tämä on vähän sellaista yliherkkyyttä ja ylimyötäelämisen kykyä, josta Siri Hustvedt on kirjoittanut paljon. Ja sitten ne enneunet...

En anna ikinä anteeksi, jos joku kerrankin ns. puukottaa minua selkään. Tämä ei ole sitä, ettenkö antaisi jotain muuta anteeksi, mutta salakavaluus, vaikka pienikin sellainen, on minulle ikävä merkki luonteesta, josta en halua enää tietää yhtikäs mitään. Nykyajan salakavaluutta voi edustaa vaikka se, että kirjoittaa toisen facen seinälle jotain täysin perätöntä ja se näkyy siellä ihan kaikille vaikka vuorokausikaupalla, eikä asianosainen tiedä mitään ellei ole ehtinyt käydä koneella. Salakavaluutta on myös apinoida etukäteen toisen luottamuksella kertoma uniikki idea, olipa se sitten vaikka, miten aikoo juhlistaa syntympäiväänsä tms.

Olen niin täynnä ideoita ja intoa remontoida ja sisustaa, että voisin tehdä sitä jatkuvasti, elleivät ajan- ja rahanpuute olisi hidasteena. Monet ideani totetutetaan vasta vuosia jälkeen niiden syntymisen...

Hiljaiset miehet ovat kiinnostavampia kuin paasaajat. Tämä vain korostuu, kun heihin tutustuu lähemmin eli paasaajat ovat lähikontaktissa tylsiä, kun taas vaiteliaat...voi tytöt;-) Tähän pätee se kuuluisa hokema hiljaisten vesien kaloista...

En todellakaan tiedä, miten selviän sitten kun Hänen Majesteettiaan ei enää ole.

***


Tämä pitäisi jakaa nyt kahdeksalle, mutta aikani ei riitä tähän linkitysten hakua myöten ja tietokoneeni on maailman hitain, joten tästä saa jokainen halukas ottaa. Olkaa hyvät!

Tämän kauniin tunnustuksen sain  Minttulilta  Annilta ja Pepiltä. Kiitos♥ Tässä saa kertoa viidestä lempiasiastaan, joten tämä on tällainen positiivisuuden ylistys.


Lempiruokani on graavi merisiika ja uudet perunat tai korvasienikeitto. Jos pitäisi sanoa, mitä ilman ei ei voi olla, niin sitten se on kala ja sienet.


Lempimakeiseni on ikuisesti suklaa. Onneksi lääkäritkin ovat jo todistaneet, että naiset tarvitsevat suklaata. Siinä on mm. tryptofania, joka sekä rauhoittaa Levotonta Tuhkimoa että kohottaa mielialaa. Onko mitään niinkuin on jääkaapista otettu Geisha -levy ja täydellinen kirja. Sitten pehmeä huopa ympärille ja nauttimaan.

Lempilukeminen on vaikea sanoa, sillä sitä riittää. Ehkä kirjablogini on jonkinlainen suunnannäyttäjä siihen, mitä mieluiten luen: maaginen realismi, historia mystiikan ja seikkailun maustein, tasokkaat lukuromaanit ja jännitys, kiinnostavat elämänkerrat, ruoka-, sisustus- ja puutarhakirjat. Ja ikuisesti runot ylitse kaiken!


Lempipaikka käsitöille on vähän heikoissa kantimissa..katso edellisen tunnutuksen vastaus. Ehkä lempipaikka lukemiselle ja se on sänky: Menen vuoteeseen kirjan kanssa.


Lempielokuva on melkein yhtä vaikea, sillä vaikka katsomme televisiota keskivertosuomalaisperhettä vähemmän, niin ostamme filmejä keskivertoperhettä enemmän. Vastaan tähän nyt lyhentäen, että on elokuva, jonka katson aina uudestaan ja se on Woody Allenin Match Point. Ja sitten on kaksi, joista en toivu ikinä: Suklaata iholla (Como aqua para chocolate) sekä Frances.

***

Tämän ruusutunnustuksen ojennan edelleen Akissfromthepastille, Birgitalle, Saralle, Jaelille, Hannelle Virtaukseen ja Annelle.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
دوشنبه 28 شهریور 1390  12:50 ب.ظ

Ja nyt vihdoinkin pääsen toteuttamaan tätä puutarhaunelmaani eli aloitan juttusarjan, johon vien vähitellen kaikki ne kasvit, joista pidän eniten. Kerron kasveista, miten olen ne kokenut, mikä niissä viehättää etc. Vältän nyt latinaa, vaikka sisälläni asuukin innokas botanisti. Vain jos lajitunnistuksen takia tulee muuten ongelmia, saatan mainita latinankielisen nimen. Teen tätä postausta 26 vuoden puutarhakokemuksella, jossa on ollut sekä ylä- että alamäkeä, sillä puutarha on suuri seikkailu. Jos löydät käsiisi Viherpiha -lehden toukokuulta 2003, kerron siellä jutussa Intohimolla puutarhasta sivukaupalla omasta puutarhastani, joka tosin on nyt siitä aika paljon muuttunut ja muutos on pysyvä olotila, sillä haluan villiinnyttää puutarhaani siihen, mistä kaikki alkoi ja sehän on tietenkin F.H.Burnettin kirja Salainen puutarha. Sain siis puutarhakipinän jo lapsena.

Aloituskunnian saavat kärhöt, joita on puutarhassani paljon ja ne vain lisääntyvät ensi vuonna. Nyt niitä kiipeilee mongolianvaahteran oksilla, hyvin tuottavissa kirsikkapuissa sekä yhdessä melkein pystyyn kuollessa luumupuussa. Emme siis kaada edes kuolleita hedelmäpuita, vaan tarjoamme ne kärhöjen kodeiksi. Jos haluat lukea enemmän kärhöistä ja nähdä lisää kuvia, mene tänne
Kartiovalkokuusen haaste ja viehätys kertoo tästä hurmaavasta, mutta joidenkin mielestä vaativasta, sokeritopan mallisesta kasvista. Valitsin tämän kuvan tarkotuksella, sillä tämä liittyy seuraavaan: Kuva on rakentuvan pergolamme toinen pääty, ja molemmat päädyt muodostuvat köynnöshortensioista ja niiden väliin jää muutama istuinryhmä, sekä mm. yksi kartiovalkokuusi.  Minä en tietenkään ole tyytynyt yhteen 'sokeritoppaan' vaan olen antanut itseni hurmaantua sataa.

Ja koska asumme Alvar Aallon huvilasaarella ja hän on nimennyt kaksi lempikasviaan, olen niitä molempia harrastanut innolla. Tässä toinen eli köynnöshortensia. Tämä kuvan yksilö on 'rakentamassa' pergolan toista päätyä. Köynnöshortensioita meillä kiipeää ison parvekkeemme pylväitä, kiviä, seinää sekä mäntyä pitkin. Tästä kaunottaresta voit lukea lisää täällä, jossa myös paljon kuvia.
Alvar Aallon toinen suosikki oli akileija. Tämä kukka saa olla meillä missä ikinä keksii haluta. Jo Montgomery on kirjoittanut, että akileijat tuovat keijuja puutarhaan, niinpä voit sekä luka, että nähdä enemmän kuvia tästä miltei mystisestä kukasta jutussani Akileija on keijukukka.
Pihamme tulvii alkusuvesta lemmikkejä, tätä kukista lumoavinta. Onko mitään niin kuin on lemmikin sini! Lemmikin nimi on monilla kielillä 'älä unohda minua', joten tähän kukkaan liittyy paljon romantiikkaa ja kaihoa. Jos haluat lukea enemmän lemmikistä ja nähdä 'forget-me-not' -polkuja yms., mene tänne
Syyshortensia on syyskesän kuningatar, jota ilman minulla ei voi olla puutarhaa. Se on valonkantaja syksyn hämärtyvissä illoissa sekä kantaa meillä myös pieniä, kirkkaita led-valoja talvella. Mitään runsaampaa hurmaa en ole kokenut puutarhassa kuin on syyshortensioiden kukinta. Kukkia voi helposti kuivattaa maljakkoon leikkaamalla muutaman komean kukinnon ja kuivattamalla ne alaspäin roikkuen vaikka keittiön verhotangolla. Juuri nyt minulla on kappa kuivuvista syyshortensiakimpuista. Enemmän tästä suosikkipensaastani löydät täältä
Ja sitten jossain vaiheessa tulee tietenkin talvi...Olen hulluna lumeen, joten luonnolisesti palvon myös lumipuutarhaa. Siitä voit lukea vaikka jutustani Puutarhan lumo, jossa paljastuu, milloin puutarha on minulle lumoavin. Myös Lumipuutarhan lumo kertoo lumen valosta kukkineen.

Koska kaikki eivät ole hulluina lumeen, lopetan tähän hetkeen ja alkavaan ruskaan. Jatkan tätä sarjaa, jonka siis aina löydätte sivupalkistani varmaan seuraavaksi pilvikirsikalla, mutta se voi mennä ensi vuoteen. Olen lukenut todella paljon puutarhakirjoja ja ne löydätte palkista yhden kuvan alta. Tämän vuoden puutarhakirjat löytyvät täältä

Mikäli Lumiasterit kiinnostavat sinua, näistä marron maan kukkijoista löydät enemmän täältä.
Joukossamme on myös puutarha-ammattilainen: Sarin puutarhat  Sarin löydät myös palkistani Lumikuningatar kukan kuvan alta.


Leena Lumi's Garden on ystäväni yllätyslahja minulle. Siinä ei ole kysytty minulta mitä kuvia haluaisin esitellä ja osa on hyvinkin vanhoja, joten paljon on muuttunut. Se on kuitenkin osa puutarhani historiaa ja ilman eilistä ei olisi nykyisyyttä. Sinänsä kaunis puutarhafilmi ja varmaan tehty sydämellä. Intohimolla ja sydämellä rakennan myös puutarhaani, jonka haluan jakaa kanssanne. Nyt saimme tänään avattua portin, josta käymme yhdessä sisään ja tarina jatkuu...

Love
Leena Lumi

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
دوشنبه 28 شهریور 1390  02:38 ق.ظ

 A 2ª etapa de um convênio firmado entre a Prefeitura Municipal de Mãe d’Água – PMMDA, e a Fundação Nacional de Saúde – FUNASA, está beneficiando os moradores da Zona Urbana e Rural do Município que não dispunha de banheiros sanitários. Os convênios nº 2082/06 e 0276/08, firmados com da Secretaria de Saúde do Município, destinaram recursos na ordem de R$ 350.000,00. As obras de construção estão sendo executadas pela Secretaria de infraestrutura. De acordo com informações do titular da pasta, Rivaldo Campos, até agora foram construídos aproximadamente 66 unidades. “Na primeira etapa nós construímos 34 banheiros no Distrito de Santa Maria Gorete, Vila Capoeira, Sítio Fideles e aqui na sede do Município.” Explicou Campos. A 2ª etapa do convenio prevê a construção de mais 32. “Desta vez, além do Sítio Fideles, estão sendo beneficiadas as comunidades São José, Porteiras e em breve estaremos chegando às demais comunidades.” Acrescentou. Ainda de acordo com informações do Secretário Rivaldo Campos, cada banheiro é dotado de completa instalação hidráulica. As unidades recebem vaso sanitário, conjunto de descarga, chuveiro, pia de mão, caixa d’água, cisterna e uma bomba elétrica para abastecer a caixa d’água. “Preocupados com a questão do meio ambiente, especialmente com a poluição dos nossos lençóis freáticos, cada banheiro dispõe ainda de fossa séptica (onde são despejados os dejetos) e um sumidouro responsável pelo destino final da água usada.” Destacou o secretário. “Antes esses moradores utilizavam locais improvisados para tomar banho e fazer suas necessidades fisiológicas e isso acabava contribuindo com a poluição de nossas fontes hídricas. O resultado de algumas análises da água de poços que abastecem essas comunidades apresentou coliformes fecais em níveis preocupantes.” Revelou Campos. Outros convênios Preocupado com esse e outros problemas, o prefeito do município, Péricles Viana de Oliveira Junior – Junior Tota, iniciou em Brasília-DF uma verdadeira maratona pelos Ministérios em busca de recursos. “Como fruto dessa peregrinação nós conseguimos firmar com a FUNASA outros convênios a exemplo do nº 0274/08, onde serão liberados R$ 370.00,00 par construção de 13 casas pelo programa de Controle da Doenças de Chagas; nº 0273/08 de R$ 250.00,00 que serão investidos no Esgotamento Sanitário da cidade e outro de nº 0046/08 para construção do Sistema de Abastecimento de água do distrito de Santa Maria Gorete.” Comemorou Tota.


منبع:
http://netofilmagens.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
یکشنبه 27 شهریور 1390  06:44 ق.ظ

Hei!

Kesä ei ole mitenkään vielä kokonaan ohitse, kuten tästä Iineksen syyskuun perhoskuvasta voitte huomata, mutta niin vain on tänään istutettu toisiin ruukkuihin callunoita kun toisissa pelargoniat kukkivat upeimmillaan. Puusavotta on myös ollut ohjelmassa, emmekä ole ehtineet muuta kuin brunssata, joten tämän jälkeen alan kokata vimmaisesti.

Siis minulla on semmoista asiaa, että älkää nyt sitten huomisesta alkaen ihmetelkö, mitä minä oikein postailen, sillä NYT vien taiteilijat palkkiin, kuin myös Leena Lumi's Flower Power alkaa ja jatkuu ensi keväänä. Jossain vaiheessa, voi olla myös ensi viikolla, vien myös keittokirjat oman kuvansa alle. Tämä palvelee niitä lukijoita, jotka haluavat nopeasti löytää, vaikka kaikki 'tekemäni' keittokirjat. Puutarhakirjathan ovatkin jo oman kuvansa allla ja löytyvät täältä nopeasti. Myöhemmin, joskus, vien myös sisustuskirjat oman kuvansa alle, jolloin sisustushullut voivat löytää tarvitsemansa nopeasti. Leena Lumi's Library ei ole ollenkaan niin antava kuin nämä asiaryhmitellyt kirjaosastot. Ryhmittelystä tulikin mieleeni Jacques Bonnetin kirja Kirjaston henget, jonka on lukenut suomeksi nyt myös Hannele. Olen ollut ihan hiljaa hiukan huolissani hänen äidinkielensä säilymisestä, mutta nyt tulikin tämä ilahduttava yllätys. Miten minulle tulikin mieleeni, että voisimme aina välillä, joku joskus lähettää Hannelelle jonkun suomenkielisen kirjan...Hannelella on myös kirjablogi, joka löytyy täältä

Olen usein liian vuolassanainen, mutta tänään pelastutte, sillä minun on nyt rynnättävä tekemään paprikabroileria, fetasalaattia etc.

Siis: Mitään kovin oleellisen uutta ei ole ensi viikolla ellei taivas putoa alas. Loppuviikosta yritän tarjota tyylikkään ja innoittavan ruokakirjan ja seuraavalla viikolla sitten on sisustusta ja ehkä myös Kleopatraa...ja sen jälkeen on saatava ahmia dekkari!

Lupaksia täynnä olevaa viikkoa teille kaikille!

Love
Leena Lumi

PS. Ja muistakaa, että Jacques Bonnet on 2.10. täällä

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
شنبه 26 شهریور 1390  02:35 ق.ظA mesa tenista da cidade de Mãe D'água , aluna da Escola Manoel Nunes Trindade Ensino Fundamental Manoel Nunes Trindade , Mercia Souza participou jogos escolares para aluno da categoria A aluno de 12 a 14 anos de idade olimpiadas realizada pela primeira vez no nosso estado, os jogos foram realizado 08 de Setembro 13 de Setembro na cidade Joao pessoa, modalidade de tenis de mesa foi realizado na escola p10 a paraida como demais estado tinha duas atletas sendo Mercia de souza da cidade Mãe dagua, Eduarda da cidade de Campina Grande que foi substituir atleta da cidade prata campeão  estadual da Paraíba aluna Marcela que pela segunda vez vence etapa estadual mais desiste de participar da etapa do brasileiro ,Mercia foi ate quarta final perdendo para estado de Sergipe, ficando em sétimo lugar onde tinha de cada estado duas atletas, alem de representado nossa cidade ela representou nosso estado brilhantemente vencendo estado de maior porte como Rio de Janeiro entre outros.O prefeito da cidade de Mãe D'àgua senhor Pericles Viana de OLiveira Junior,esteve presente no local do evento dando apoio para nossa atleta, por esse motivos a prefeitura sempre vem dando todo apoio para nosso atletas mostrando nosso trabalho para desenvolver estas modalidades em nosso município.          

منبع:
http://netofilmagens.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
جمعه 25 شهریور 1390  11:15 ق.ظ
منبع:
http://netofilmagens.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
جمعه 25 شهریور 1390  10:24 ق.ظ

Rolling In The Deep

Set Fire to the Rain

picture Sarppu

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
جمعه 25 شهریور 1390  06:13 ق.ظ

 festa de Nossa Senhora Das Dores chegou em seu final nesta quinta-feira uma multidão de gente foi ate igreja matriz para o fim da festa despedir de nossa bispo Dom Manoel dos Reis de Farias, este proximo mes assumido outra diocesse em outro estado nosso vizinho Rio Grande do Norte ,mais nao mediu esforço para fazer parte desta nossa festa acada ano vem crescendo muito  outra autoridade marcaral presença em nossa festa o senhor prefeito Junior Tota que marcou presença em varias noite de nossa festa o senhor kleber Leitao que em mais um ano foi presença garantida no enceramento de nossa festa , a senhora Margarida Tota, que todo ano vem contribuindo para nosso evento , em seguida saimos em procisão pelas principais ruas de nossa cidade en seguida chegando em frente da igreja para dezeceramento de nossa bandeira da queirida padroeira desta maravilhosa cidade.

منبع:
http://netofilmagens.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
جمعه 25 شهریور 1390  03:36 ق.ظ

Luin Cunninghamin Tunnit jo aikaa sitten ja siis ennen blogielämääni. Nyt kun kävin Karoliinalla ja luin hänen arvionsa kirjasta, muistin mitä löysin kirjan jälkeen.
Se oli tietysti elokuva Tunnit (Hours), jossa päätähtinä kaikki kolme suoksikkinäyttelijääni Julianne Moore, Meryl Streep sekä Nicole Kidman.  Heti kun filmi tuli myyntiin ostin sen ja katsoin 'puhki'. Elokuvassa Kidman esittää Virginia Woolfia hyvin uskottavasti ja vaikutuin niin, että...
...ostin Virginia Woolfin Mrs. Dallowayn, jonka olen kohta lukenut yhtä monta kertaa kuin Bo Capelanin Axelin.  Ja se oli aika monta kertaa, sillä sen takia sain tutustua Carpelaniin sekä olin jälleen kerran maakuntalehden eli Keskisuomalaisen haastattelussa. Tässä Jaana Kauton kuva minusta ja kirjoista:

Siis tässä jo kolme kirjaa, joiden toivon löytävän tiensä kaikkien lukulistalle.
Tänään kävin mm. Susan luona ja hän tehnyt jälleen upean arvostelun kirjasta, joka on osa sitä menneisyyttämme, jota emme saa ikinä unohtaa.

Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.

Wer sich an die Vergangenheit nicht erinnern kann, ist dazu verdamnt sie zuwiederholen.

Ne, jotka eivät muista menneisyyttään, ovat tuomittuja toistamaan sitä.

- George Santyana -
Ja sitten kävin vähän kyynelehtimässä Saran blogissa hänen hyvästellessään Annaa...Saran koskettava arvio täällä ja minun samasta kirjasta täällä

***

Nyt on viikonloppu alkamassa, mutta en puutu nyt tuleviin, sillä ensi viikko on vielä auki. Ehkä vien vihdoinkin taitelijat palkkiin ja saan aikaiseksi aloittaa Leena Lumi's Flower Power -postauksen. Kaikki riippuu nyt Kleopatrasta ja Niilin vedenpinnan korkeudesta, joka nousee ja laskee kuin naisen mieli.

Lumoavaa kirjallista, omenoiden tuoksuista viikonloppua kaikille!

Love
Leena Lumi

منبع:
http://leenalumi.blogspot.com


 • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
 • تعداد کل صفحات :5  
 • 1  
 • 2  
 • 3  
 • 4  
 • 5